بهگزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا خادم اظهار کرد: عملیات روشنایی در پل باستانی دزفول توسط شهرداری دزفول و زیر نظر اداره میراثفرهنگی شهرستان انجام شده است.
وی با اعلام تداوم تأمین روشنایی پل باستانی افزود: در راستای استقبال از فصل بهار و با توجه به استقبال شهروندان از اجرای طرح نهضت روشنایی در سطح شهر دزفول توسط شهرداری، عملیات روشنایی پل باستانی با نصب چراغهای دفنی زیر نظر این اداره ادامه خواهد داشت.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دزفول بیان کرد: پس از پایان یافتن عملیات کامل مرمت پل باستانی، عملیات نهایی روشنایی آن هم انجام خواهد شد.
خادم عنوان کرد: پل قدیم یکی از مهمترین آثار تاریخی دزفول است که دو منطقه شرقی و غربی دزفول را به هم وصل میکند و در گذشته یکی از راههای رابط منطقه جندیشاپور و سرزمین بینالنهرین بوده که به دستور شاپور اول پس از پیروزی بر والرین و با بهکارگیری اُسرای رومی ساخته شده است.
وی افزود: این پل دارای ۱۴ دهانه است و آب رودخانه دز از زیر آن عبور میکند؛ پل قدیم دزفول از سنگ ساروج و آهک بنا شده و در دوران حکومت عضدالدوله دیلمی، صفویان و پهلوی بازسازی شده است اما پایههای پل حکایت از دوران ساسانی دارد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دزفول گفت: پل قدیم دزفول از معدود پلهای دنیا است که با گذشت بیش از ۱۷ قرن اما همچنان پابرجا است و به عنوان قدیمیترین پل استوار جهان که هنوز حیات خود را حفظ کرده است در جهان شناخته میشود.
به گزارش مهر، این پل تاریخی در ۱۵ دیماه ۱۳۱۰ با شماره ثبتی ۸۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما